Μετάβαση στο περιεχόμενο

 

Να ντρεπόμαστε όταν αμαρτάνουμε, κι όχι όταν μετανοούμε! (3ο)

Πραγματικά είναι φοβερή αυτή η τακτική του διαβόλου. Να μην ντρεπόμαστε όταν αμαρτάνουμε, αλλά τότε ακριβώς που πρόκειται να διορθώσουμε το λάθος μας, δηλαδή όταν θελήσουμε να μετανοήσουμε. Τονίζει ο Άγ. Ιω. Χρυσόστομος:

            «Tι λοιπόν, λέει, να κάνω, αν Τον έχω δυσαρεστήσει; Σταμάτησε να Τον δυσαρεστείς, και κλάψε, κι έτσι πήγαινε προς Αυτόν, κι αμέσως θα Τον κάνεις να δείξει ευσπλαχνία για τα προηγούμενα πταίσματά σου. Πες μόνο ότι «αμάρτησα», πες το μέσα από την ψυχή σου και με καθαρή διάνοια, κι όλα έχουν συγχωρεθεί! Δεν επιθυμείς εσύ τόσο πολύ να συγχωρηθούν οι αμαρτίες σου, όσο επιθυμεί ο Θεός να συγχωρηθούν αυτές! Το ότι βέβαια δεν επιθυμείς εσύ να συγχωρηθούν, σκέψου ότι δεν καταδέχεσαι ούτε να ξαγρυπνείς, ούτε απορρίπτεις τα χρήματα, ενώ Αυτός, για να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας, δεν λυπήθηκε τον Mονογενή Yιό Του, το γνήσιο παιδί Του, τον σύνθρονό Του. Bλέπεις ότι Αυτός περισσότερο επιθυμεί να συγχωρηθούν τα αμαρτήματά σου;»

[Απ’ το έργο μας «ΡΟΔΟΣΤΑΓΜΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ»]

 

  • Εμφανίσεις Άρθρων 1862499
Όροι Πώλησης & ΥπαναχώρησηΠολιτική Απορρήτου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ — Ατομική επιχείρηση · Κορυδαλλών 10, Κάντζα Αττικής 153 51 · ΑΦΜ 144427936 · ΚΕΦΟΔΕ Αττικής
 Τηλ. 210 6658 551Κιν. 698 279 5615Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
© Copyright 2026 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ Back To Top

Χρησιμοποιούμε cookies για να μετράμε την επισκεψιμότητα και την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεών μας. Πολιτική Απορρήτου