Μετάβαση στο περιεχόμενο

 

Προσευχή με θέρμη και φλόγα!

Του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου

Όπως ακριβώς λοιπόν το θυμίαμα και από μόνο του είναι καλό και ευωδιάζει, αλλ’ όμως τότε προπάντων δείχνει την ευωδία του, όταν έρθει σ’ επαφή με τη φωτιά,

έτσι λοιπόν και η προσευχή είναι μεν καλή και αυτή καθ’ εαυτή, γίνεται όμως καλύτερη και πιο ευάρεστη, όταν γίνεται με ψυχή γεμάτη από θέρμη και φλόγα, όταν γίνεται η ψυχή θυμιατήριο κι ανάβει πολύ μεγάλη φωτιά. Γιατί ούτε το θυμίαμα τοποθετούνταν επάνω στη σχάρα, αν δεν άναβε πρώτα, ή αν δεν είχαν καεί τα κάρβουνα. Aυτό κι εσύ κάνε στη σκέψη σου. Πρώτα άναψε αυτήν με την προθυμία, και μετά κάνε την προσευχή.

[Απ’ το εκδοθέν έργο μας «ΡΟΔΟΣΤΑΓΜΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ»]

 

  • Εμφανίσεις Άρθρων 1865546
Όροι Πώλησης & ΥπαναχώρησηΠολιτική Απορρήτου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ — Ατομική επιχείρηση · Κορυδαλλών 10, Κάντζα Αττικής 153 51 · ΑΦΜ 144427936 · ΚΕΦΟΔΕ Αττικής
 Τηλ. 210 6658 551Κιν. 698 279 5615Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
© Copyright 2026 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ Back To Top

Χρησιμοποιούμε cookies για την επισκεψιμότητα και τις διαφημίσεις μας. Πολιτική Απορρήτου